Restaurantul Ciuperca Mică
Povestea noastră pe scurt

Am deschis restaurantul în 2008.

Avem o priveliște minunată, unde am creat de-a lungul anilor  un interior confortabil și după mulți ani de experiență - parțial autodidactă - am găsit stilul si gustul cautat. Am adăugat si multă dragoste și o gură de aer proaspăt, sărat, din aerul care ne înconjoară. Și astfel s-a născut acest restaurant. Nici în cele mai nebunești vise nu ne-am fi imaginat că peste 15 ani, când vom rosti numele Ciuperca Mica, puțini vor fi cărora va trebui să le se spunem cine suntem.

Am devenit un restaurant cunoscut și apreciat ȋn Sovata Băi, unde mâncarea tradițională merge foarte bine cu aromele mai moderne, unde râdem alaturi de o bere sau avem  convorbiri în tihnă la un vin bun, unde se bucură deopotrivă oamenii și animalele lor de companie, cuplurile tinere și familiile cu copii.  O experiență memorabilă pentru toți.

Dacă vrei timp  pentru tine, vino şi vizitează –ne. Te așteptăm în fiecare zi pe malul Lacului Ursu, cu mâncare excelentă și personal zâmbitor.  Un lucru este sigur, in fiecare farfurie găseşti o bucată din inima noastră, pentru că dacă nu ar fi așa, ei bine, povestea ar fi complet irelevantă.

Rezervări

+40 727 155 605
Locația
Sovata

Stând pe terasa Ciupercii Mici, veți avea o priveliște minunată pe lacul Ursul. 

Lacul Ursul este un lac heliotermic creat pe crusta de sare în 1875. Este mândria orașului balnear, bijuteria orașului Sovata, cel mai mare lac heliotermic din lume și singurul din Europa.  Fenomenul de heliotermie se datorează celor două fluxuri de apă dulce care curg deasupra lacului, care este un lac concentrat de apă sărată. Dacă nu ar exista acest strat foarte subțire de apă dulce, la doar câțiva centimetri deasupra apei sărate, Medveto s-ar comporta ca orice alt lac din lume (se încălzește în timpul zilei și se răcește noaptea). 

 Forma sa seamănă cu o piele de urs, de unde vine și numele. Apa lacului a fost folosită încă din secolul trecut pentru a vindeca infertilitatea, dar este recomandată și pentru tratarea diferitelor boli reumatice și inflamatorii.

Orar

Duminică - Joi
10:00
22:00
Vineri - Sâmbătă
10:00
24:00
Meniul nostru

Ne puteți contacta la numărul de telefon: +40 265 570 298 dacă doriți să faceți o rezervare.

Sovata,  Str. Bradului Nr. 42
545500 România

Restaurantul Ciuperca Mică
Acesta este motivul pentru care se întorc adesea la noi:
Atmosferă de familie

O atmosferă de familie, cu muzică ușoară, unde le place să se așeze la un ceai sau la cină cu prietenii și să se simtă ca acasă.

Peisaje care îți taie respirația

Ne aflăm într-o rezervație naturală cu o priveliște de neegalat asupra Lacului Urșilor, unde toată lumea se poate reîncărca cu mirosul proaspăt și special al aerului sărat.

Experiențe de degustare delicioase

Veți fi îmbogățiți cu o experiență gustativă de nedescris, obținută prin combinarea aromelor noastre unice cu gastronomia modernă.

Cele mai recente știri
Știri și Evenimente
Știri