Kicsi Gomba Étterem
Rövid sztorink

2008 ban nyitottunk meg. Adott volt a lenyűgöző kilátás, ehhez évek alatt  kialakítottunk egy hangulatos berendezést, és a sok sok év - részben - önképző tapasztalata alapján, megtaláltuk a sajátos ízvilágunkat.
Adtunk hozzá egy csipetnyi szeretetet és egy leheletnyit, a bennünket körülvevő friss, sós levegőből. Így született ez az étterem. A legmerészebb álmainkban sem hittük volna, hogy 15 év múlva ha kimondjuk a Kicsigomba nevet akkor keveseknek kell elmondani kik is vagyunk.
A szovátai fürdőtelep egy ismert étterme lettünk, ahol jól megférnek egymással a hagyományosabb ételek és  a modernebb ízvilág, a laza, harsányabb sörözés és a csendes beszélgetős borozgatás, a fiatal párok és a gyerekes családok. Élmény mindenkinek.


Szakíts egy kis időt magadnak, látogass meg bennünket. Minden nap várunk téged a Medve tó partján, remek étlappal és mosolygós csapattal.  Egy biztos, hogy minden tányérban benne van a szívünk is mert ha az nem lenne, nos… akkor a történet teljesen lényegtelen lenne.

Asztalfoglalás

+40 727 155 605
A helyszín
Szováta

Ha a Kicsi Gomba teraszán ülsz csodálatos a kilátás a Medve tóra 

A Medve tó sókarszton létrejött heliotermikus tó, 1875-ben keletkezett. A fürdőváros büszkesége, Szováta gyöngye, a világ legnagyobb és Európa egyetlen heliotermikus tava. A heliotermia jelensége a tömény sósvízű tó fölött átfolyó két édesvizű pataknak köszönhető. Ha nem volna ez az igen vékony, alig pár centis édesvízréteg a tömény sósvíz fölött, a Medve tó is úgyanúgy viselkedne mint a világ bármelyik tava (felmelegedne nappal, éjszaka lehűlne).

 Alakja kiterített medvebőrre hasonlít, innen származik a neve. A tó vizét a múlt század óta használják a meddőség gyógyítására, de ajánlják különböző reumatikus és gyulladásos betegségek kezelésére is.

Nyitvatartás

Vasárnap - Csütörtök
10:00
22:00
Péntek - Szombat
10:00
24:00
Nézz rá a menünkre

Elérhetsz minket a : +40 265 570 298 amennyiben foglalni szeretnél.

Szovata, Fenyő utca 42
545500 Romania

Kicsi Gomba Étterem
Ezért jönnek sokszor vissza hozzánk:
Családi hangulat

A családi hangulat miatt, ahol halk zene szól, ahová szívesen beülnek teázni vagy vacsorázni a barátaikkal és otthon érzik magukat.

Lélegzetelállító tájak

Természetvédelmi területen helyezkedünk el, páratlan panorámával a Medve-tóra, ahol mindenki feltöltődhet a sós levegő különleges, friss illatával.

Fenséges ízélmények

Szavakkal le nem írható ízélményekkel gazdagodnak, amelyet a sajátos ízvilágunk és a modern gasztronómia ötvözésével érünk el.

Legfrissebb híreink
Hírek és Események
Hírek