Legkedvesebb történetem!

Kb 2 évvel ezelőtt nyáron egy fiatalember megkérdezte, hogy körülnézhet e az étteremben. ( az emelet a meleg miatt le volt zárva)
Szívesen körbevezetek bárkit, így őt is. Mindenhová benéztünk. A legvégére hagytam azt a posztert ami a felső teraszon van és a régi Kicsigomba van rajta, mutatván hogy régen milyen volt.
A férfi könnyes szemmel mondta. ” Ez volt a nagypapa fényképészete, elkommunizmáltak tőle ”
És bemutatkozott: Körtesy Károly unokája, kint él Amerikában. És örökölt a nagypapától pár fényképet, amit ő dobozban félretett, ha legközelebb erre jár elhozza. Folytatás

Nyárbúcsúztató biciklitúra a Balaton körül

Minden év szeptemberében a munkatársakkal szervezünk egy közös programot. A hagyomány 5 éve tart, bezárunk és elmegyünk 1 napra valahová.IMG_20150908_115721
Idén úgy döntöttünk a hagyománytól eltérünk, és mivel mindannyian szeretünk biciklizni családi biciklitúrát szerveztünk a Balaton köré. 27.-en vettünk részt rajta.
Öt napot szántunk a 214 km-re, bőven belefért. Úgy a munkatársak mint párjaik, kitettek magukért. A gyerekeinkre is büszkék vagyunk volt aki teljesen volt aki kisebb kihagyásokkal tekerte le ezt a távot.
Az utolsó nap hazafele egy rögtönzött wellness még belefért Hajdúszoboszlón mindenkinek a keretébe. Folytatás

Enni jó, gyerekkel is!

Gyerekmenü a Kicsi GombábanMi magunk is szülők vagyunk, és jól tudjuk, mennyi nehézséggel és kompromisszummal jár a kisgyermekes időszak. Ha csecsemővel érkeztél szívesen megmelegítjük a tápszernek a vizet, vagy a bébiételt. Éttermünkben külön gyermek menüvel kedveskedünk a kis vendégeknek. Ha szívesen látnád, hogy gyereked önfeledten majszolja az ételt válassz a következőkből:

Rántott dinó szelet
Pulykahúsból készült dinó formájú falatok.
Hasáb burgonyával és ketchup-al tálaljuk Folytatás

Új koktél a bárunk kínálatában

Medve-tó kincse koktélKerestünk egy finom, könnyű nyári puncsot. A „Medve-tó kincse” mellett döntöttünk. Többször teszteltük, változtattunk az alaprecepten és szerintünk nagyon finom lett. 400 ml-es gömb akváriumban szolgáljuk fel. Természetesen „halakkal”. 🙂
Ha szereted a vizet, a nyarat, az új dolgokat akkor feltétlen próbáld ki!

Limonádé és üdítők a forró nyári napokra

Befőttes üvegek limonádénakNincs nyár, szerelem Medve-tó és limonádé nélkül!
A limonádé alapreceptjét nyilván mindenki ismeri, de mint tudjuk, a változatosság gyönyörködtet. Íme, két egyszerű, de nagyszerű újítás az idei szezonra, amit a Facebook szavazat alapján „hand made” befőttes üvegben szolgálunk fel.

Bodzás: házi bodzaszörpből
Levendulás: a szirup egy Kolozsvár melletti levendula ültetvényről érkezik. Festék és adalékmentes.
Gyömbéres: enyhén pikáns
Ibolyás és Jázminos

Mindenképpen próbáld ki, ha szereted a különleges ízeket!

További jéghideg üdítőkért és italokért kattints az itallapunkra!